Persoonlijk

Mijn naam is Guido Smeding (geboren 1958), ik ben ouder van 3 volwassen kinderen en samen met mijn partner ouder van haar 3 kinderen.

Ik ben opgeleid als psycholoog, Gestalt-therapeut en EMDR-therapeut. Sinds begin jaren ’90 werk ik als therapeut/psychologisch begeleider, psychosociaal hulpverlener, coach, trainer. Daarnaast ben ik auteur van een boek, artikelen en columns. Ik deed ruim ervaring op in begeleiding en therapie van personen, zowel individueel, in relatie of groepsgewijs. Ik werk in eigen praktijk en in Therapeuticum 'de Rozenhof' te Zutphen. Het therapeuticum is een samenwerkingsverband van huisartsen en andere behandelaars/therapeuten.
Eerder werkte ik zo'n 10 jaar in dienst van een (arbeid) re-integratieorganisatie gespecialiseerd in meervoudige problematieken. Daar werkten we in opdracht van (semi) overheid, gemeenten, bedrijfsleven en particulieren.

Echte passie voor mijn werk ervaar ik in het samenwerken met jou aan jouw (hulp)vraag.
Omdat je als mens uniek bent, zijn er nooit standaard oplossingen of antwoorden op je persoonlijke vraag. Het is niet alleen bevrijdend, maar ook heel bevredigend om in een open en aandachtige samenwerking jouw eigen 'beste methode, juiste stap(pen) en het meest logische antwoord' op jouw probleem of vraag te vinden. Je ervaart dan 'dat het klopt'. De inzichten, het nieuwe gevoel en gedrag wat je zo ontdekt is dan 'helemaal van jou' en voelt zinvol.
Therapie op deze wijze geeft je zelf het stuur weer in handen, zodat je op je eigen koers verder kunt.

Guido Smeding - www.guidosmeding.nl

Aanvullende informatie is te vinden via de volgende link: https://www.therapiepsycholoog.com/psycholoog-gestalt-therapeut-zutphen-guido-smeding