Tarieven

Psychologisch gesprek, EMDR-therapie, Gestalt-therapie:

Kennismaking gratis 30 minuten
Individuele sessies € 80,00 60 minuten
Relatietherapie sessies € 100,00 (zie * en **) 90 minuten
Individuele sessies Budgettarief (zie **) 60 minuten

(*) Zorgverzekeraars vergoeden helaas geen relatietherapie. In overleg is hiervoor een inkomen-gebonden budget-tarief mogelijk.

De vermelde tarieven zijn inclusief (eventuele) BTW.

(**)Budgettarief – is een sociaal- en studententarief voor hulpvragers die weinig te besteden hebben maar toch therapie/begeleiding willen of nodig hebben. We stellen in gezamenlijk overleg vast wat past bij jouw/jullie mogelijkheden.

Vergoedingen

Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden de individuele behandeling gedeeltelijk vanuit de Aanvullende Pakketten. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het type pakket en wordt niet verrekend met je eigen risico. Zorgverzekeraars vermelden mij in de Zorggids of erkennen mijn diensten via mijn lidmaatschap van beroepsverenigingen NVPA en BPHA. Vergoedingen zijn er onder de noemer Psychosociale (Antroposofische) therapie, Antroposofische gesprekstherapie of psychosociale therapie.
Ik ben aangesloten bij de koepelorganisatie Nederlandse Vereniging Antroposofische Zorgaanbieders (NVAZ), website:  http://.nvaz.nl. Ik ben lid van Nederlandse Vereniging Antroposofische Gespreks- en Psychotherapie NVAGP, website: https://nvagp.nl. Daarnaast ben ik lid van NVPA; de beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten, website: https://nvpa.org/

Behandeling/begeleiding is direct toegankelijk: er is geen diagnose en/of verwijzing van de huisarts nodig.

Re-integratie- en Outplacement trajecten
Voor deze vorm van begeleiding is de opdrachtgever meestal een bedrijf, een organisatie of de (semi) overheid. De doelstellingen, de duur en de kosten van een traject bepalen we in overleg met de opdrachtgever.

Guido Smeding – www.guidosmeding.nl