Een nieuw boek: Partnerschap/Ouderschap – Ouders worden en geliefden blijven

In samenwerking met Loïs Eijgenraam, schreef ik een boek over het onderwerp Partnerschap en Ouderschap:

Partnerschap/Ouderschap
Ouders worden en geliefden blijven

De start van een relatie en de start van het ouderschap zijn dé grote life-events, waar veel mensen reikhalzend naar uitkijken. Het ouderschap vraagt nieuwe rollen, die zowel de beide ouders als de gezamenlijke band ten diepste uitdagen. De grootste uitdaging van het paar is misschien wel het levend houden en vernieuwen van de wederzijdse interesse en gevoelens van liefde, juist te midden van het nieuwe gezinsleven.
Daarnaast staat de relatie middenin een complexe en dynamische wereld, met uitgesproken ideeën over wat van een individu, een ouder, een gezin én een kind wordt verwacht. Hoe kunnen we in deze veelheid de kernwaarden van hechting en wederkerige warmte verzorgen?
Dit boek bespreekt de thema’s partnerschap en ouderschap vanuit velerlei aspecten.

Het boek is vanaf ongeveer 15 december 2017 in de (boek)handel verkrijgbaar.

Over Loïs Eijgenraam:
Loïs Eijgenraam (geboren 1965) is werkzaam als onderwijsadviseur bij BVSschooladvies. Zij is tevens auteur van vele artikelen en verschillende boeken op het gebied van onderwijs en opvoeding van het jonge kind.
Loïs is vanaf 1985 werkzaam geweest als kleuterleerkracht en vakleerkracht (6-12 jaar) voor godsdienstonderwijs binnen het vrijeschoolonderwijs. Daarnaast werkt(e) zij als gastdocent op verschillende (heil)pedagogische opleidingen in binnen- en buitenland. Zij heeft 3 kinderen en is samen met haar partner ouder van zijn 3 kinderen.